ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Още за грандиозния фестивал край Асеновград
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:44 / 01.08.2005Коментари (0)3289
©
В средата на месец август след по-малко от 2 седмици ще се проведе грандиозен артистично-музикален фестивал “Мати Земля”. Plovdiv24.com вече писа за уникалното събитие: Артистично музикален фестивал на "40-те извора". Организаторите на проекта дадоха специално интервю за пловдивския интернет портал във връзка с техния проект.

- Най-напред кажете как Ви дойде идеята да направите нещо толкова мащабно.
- Ами всичко става с много време, нерви и средства. След като натрупахме опит като екип, имаме вече доста партита зад гърба си, се стигна и до миналогодишното издание на фестивала. Тогава с минимална реклама за около 2 седмици успяхме да съберем над 450 почитатели на този стил, като изпълнителите бяха само от България.
В началото на тази година започнахме работа и по второто издание на МАТИ ЗЕМЛЯ, идеята е да съберем на едно място почитателите на тази музика, талантливи артисти от България и чужбина. Също така имаме за цел и да поставим Родината си в международната транс карта, да покажем, че нещо се случва и в България. Мислим, че организацията не отстъпва по нищо на другите европейски фестивали и българските фенове ще останат повече от доволни.
Мястото е адски красиво и с много добри условия.


- Потвърдени ли са вече участията на големите звезди, които вече обявихте, че ще участват във фестивала?
- Да, всички са потвърдили своето участие. При разговорите ни с тях изказват огромен ентусиазъм относно представянето си и държа да отбележа- всички са подготвили по нещо специално за нашият фестивал и феновете в България. Предполагам, че въпроса Ви беше отправен по-конкретно за основният ни гост ГОА ГИЛ - както вече обявихме, той идва за един феноменален сет на 13ти август, като част от фестивала МАТИ ЗЕМЛЯ. Това е първото идване в България на гуруто на пси-транс музиката. Една жива легенда и сбъдната мечта за почитателите на този стил.


- Имате ли вече предположения колко хора ще дойдат на събитието и очаквате ли голяма посещаемост и от чужденци?
- Очакваме публиката на фестивала да надхвърли цифрата 1000 , както споменах интереса е голям, а също така се очаква да пристигнат специално за събитието голям брой чужденци от почти всички европейски държави. Този небивал интерес е продиктуван от няколко причини - страхотното място, добрите условия, подбора на артисти (всички са имена в тази музика и са направили много за развитието на сцената в собствените си държави) и не на последно място - цената на входа - 20лв. Постарахме се тя да е максимално ниска за българи и чужденци. На запад за една подобна проява публиката заплаща над 50 евро.


- Смятате ли да превърнете фестивала в ежегодно събитие?
- Това е една от основните ни идеи, но бъдещето ще покаже. Сега ни предстои най-трудното - 2-рото издание. Ако всичко мине както очакваме - МАТИ ЗЕМЛЯ ще се превърне в една красива традиция и фестивал, който ще се сравнява с ежегодните такива в Европа като Буум (португалия), Фуул Муун (Германия), Зонекланг (Австрия), Самотраки (Гърция)...


- Кой спонсорира големия проект и кои са организаторите?
- Като организатори се явяваме ние - PsyTech Team и приятели. Но всичко това едва ли щеше да е възможно без по
©
моща на Вашият сайт - Plovdiv24.com, БНР-Радио Пловдив, Форум"Алтернативи, практики, инициативи" , Oбщина Пловдив , Телевизия “Евроком България”. Ловно-стрелкови комплекс “40-те извора” , BULhosting , OCB, Телевизия ММ и мнго други.


- Считате ли, че организацията на пътя до местността "40-те извора" край Асеновград е добра и дали някои хора и особено чужденците няма да срещнат затруднения поради спецификата на българските пътища и пътни табели?
- Надяваме се да е така, по принцип мястото не е трудно за откриване - комплексът "40те извора" се намира на 6км. от Асеновград в посока Кърджали. На официалният сайт на фестивала www.mati-zemlya.net сме предоставили подробно инфо за това как да се стигне до мястото, транспорт, координати и т.н. Във фотогалерията към него има полезни карти, а също така периодично изпращаме мейлинг лист с множество уточнения. С удоволствие отговаряме на всяко запитване на емейла ни psytech@abv.bg. Още едно удобство е и транспорта, който ние организираме до мястото - специален автобус ще чака желаещите да присъстват в 19:00 ч. на спирката на хотел "Тримонциум" Пловдив. преди това от Пловдив хората могат да използват Автобусите тръгващи към Кърджали от автогара "Родопи", които тръгват на всеки кръгъл час до 18:00.

Припомняме, че фестивала ще се проведе от 12,13,14 август 2005 на Ловно-стрелкови комплекс”40-те извора” (близо до Асеновград). Организаторите обещават едно незабравимо шоу. За повече информация: Артистично музикален фестивал на "40-те извора".







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Дублиращ отбор на ПФК Ботев
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: